4x
21 - 24.3.2024
1x CAC & 3x CACIB

V naši bližini

Postojnska jama

Fantastičen preplet rovov, galerij in dvoran, osupljiva pestrost kraških pojavov ter preprosta dostopnost so glavni razlogi za izredno priljubljenost in obiskanost Postojnske jame, ki je v 200 letih gostila že 34 milijonov obiskovalcev. Postojnska jama je gotovo najbolj znana turistična jama na svetu. Je največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta. O Postojnski jami je bilo napisanih veliko knjig in drugih prispevkov; samo turističnih vodnikov po jami je v 200 letih nastalo prek 100.

 

Kobilarna lipica

Kobilarna Lipica je zibelka vseh lipicanskih konj na svetu. Danes je eden najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov Republike Slovenije, njena bogata zgodovina pa sega v daljne leto 1580. Stoletja se že ponaša s tradicijo vzreje in selekcije konj čistokrvne pasme. V šestdesetih letih prejšnjega stoletja je odprla klasično šolo jahanja, s katero se še danes udeležuje konjeniških prireditev po vsem svetu. Bogato naravno in kulturno dediščino unikatnega kraškega okolja uspešno združuje z moderno turistično ponudbo.

 

Energijska pot od Lijaka do Sekulaka

Vzhodno od Nove Gorice, skozi vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje, Osek poteka Energijska tematska pot Od Lijaka do Sekulaka. Celotna pot je zasnovana tako, da lahko pričnemo pohod v eni od naštetih vasi in si sami izberemo smer glede na telesno pripravljenost, zanimanje in čas. V pobočnem delu zahteva od nas nekoliko večjo telesno pripravljenost, v dolinskem delu je sprehajalna. Vmesne povezave nam omogočajo zaokrožanje posameznih odsekov.

 

Vipavska vinska cesta

Vipavska vinska cesta vas s ponudbo vinskih krajev in ponudnikov, ki so označeni z usmerjevalnimi tablami, vabi preko celega leta. Od Ljubljane je oddaljena le uro vožnje po avtocesti. Osnovna je ponudba kakovostnega vina ter doma pridelana in predelana hrana in pijača. Poleg tega si gostje lahko ogledate naravne ter kulturne znamenitosti, se sprehodite po označenih tematskih poteh, obiščete zanimive prireditve, si kupite spominek in kak drug izdelek domače in umetne obrti ter si privoščite oddih in sprostitev ob igranju tenisa, uživate v kolesarjenju ali se odločite za sprehod po nebu.

Nastanitve

Sledi novostim:

Sponsor

Hotel Perla